Liva født d. 6/11-2009 kl. 13:06

Udgivet den:10 november 2009
By Brian Haahr-Nielsen
Liva Haahr Nielsen I fredags havde vi tid på fødegangen, for at få vurderet om fødslen skulle sættes igang. Så vi ankom spændt til Horsens Sygehus kl. 8. Her sad vi så og ventede på hvad der skulle ske. Ditte fik kørt en CTG strimmel og blodtrykket blev taget. Herefter gik lægen og jordemoderen til vurdering, for at se hvad der skulle ske. Efter lidt tid, blev der lavet lidt yderlige test. Og de viste sig desværre, at der var indtrådt svangerskabsforgiftning. Så det blev besluttet at fødsels skulle ske forholdsvis hurtigt. Først ville de prøve at se, om de kunne prikke hul på vandet, for at sætte fødslen spontant igang. Det lykkedes desværre ikke. Så der blev booket tid til et kejsersnit samme dag. Så formiddagen gik i stille og roligt tempo, hvor vi havde tid til at indstille os på, hvad der skulle ske. Liva bliver vasket Klokken nærmede sig 13, da vi rullede stille afsted mod operationsstuen. Og da kl. 13:06, kiggede Liva ud til os. Jeg fik fornøjelsen af, være med til at vaske hende. Jeg slog hurtigt til, da jordemoren tilbød mig at klippe det sidste af navlestrengen over, samt give hende sin første ble på. Liva blev målt til 50cm og en vægt på 3582g. Liva var lysvågen fra hun kom ud, og de første mange timer efter. Og var sulten på livet. Allerede mens Ditte var på opvågningen, fik hun sit første måltid. Og siden har hun spist godt. Sidst på eftermiddagen kom vi så ned på barselsgangen, og fik vores familieværelse. Og så måtte mobilerne startes op, og i fuld gang med at ringe familien op, og fortælle om nyheden. Indimellem kunne vi lige nå at få lidt aftensmad, hvilket var tiltrængt, da det jo var længe siden at morgenmaden var spist. Bedstefar og bedstemor havde passet storebror Malthe. Så de kiggede ud samme aften, for at se det lille vidunder. Og storebror var stolt, selvom gaverne trak den største opmærksomhed fra ham. Lørdag hentede jeg Malthe, og vi fik en stille dag på barselsgangen sammen alle fire. Lørdag aften kiggede Thomas og Karina, samt fætter Emil og Jeppe forbi. Så vi fik hygget lidt, inden det var godnat tid. Vi havde hørt lidt om at Søndag kunne være dagen, hvor vi fik lov at tage hjem. Og ganske rigtigt var vi på vej afsted for at hente Malthe kl. 11. Inden vi kom hjem til Marsvej, hvor vi fik besøg af Farmor og Farfar, samt Bedstemor og Bedstefar. Vi vil sige tak for alle de mange og flotte gaver, som er kommet fra nær og fjern. Det har været meget overvældede. Fotoalbummet er blevet opdateret med billeder fra fødslen og de første dage: http://www.bknnet.dk/page/2009.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.