Vejdirektoratests Trafikinformations Center glemmer TMC meldinger

Udgivet den:31 august 2010
By Brian Haahr-Nielsen
GarminNuviNår man kører med sin GPS tændt på de fleste ture igennem Danmark, kan man ikke ladevære med at tænke tanken om hvordan TMC styres. Efter en søgning på Google, fandt jeg som også hurtigt frem til Vejdirektoratets hjemmeside. Får jeg undrede mig en del over at man ikke kan se de store vejarbejder på E45 mellem Vejle og Århus på ders live kort. Det kunne jo være skønt at se hvor meget at en 13km. strækning med en fartgrænse der normal er på 130 km/t tager, når man kun må køre 90 km/t. Og måske enda samtidig generer noget ekstra kø. Men nej, ingen informationer… eller? For faktisks registeres der vejarbejder igennem TMC. Men åbenbart kun udvalgte områder. For her til aften var der kun vejarbejder at se på den sønderjyske del af E45. og enda hele 4 meldinger.  Og også en række andre vejarbejde rundt omkring I Dannmark. Syntes bare at det er noget mærkeligt at der ikke findes nogle I Midt- og vestjylland, Østjylland og Bornholm, når der er masser af registreringer for de andre områder. Om det skyldes at disse vejarbejder er forskelligt påvirkede I dagtimerne og nattetimerne. Grundet er for det meste kun arbejdes på udbedring af vejene om natten ved jeg ikke. Men det burde være teknisk muligt at lave et sæt TMC besked til dagtimerne og et andet til nattetimerne, sådan at man altid kan få de korrekte meldinger. Omkring ulykker syntes jeg det fungere bedre. Eller I hvertfald, de finder for det meste vej til TMC’en. Dog typisk med en noget optimisisk vurdering på hvor lang tid man bliver forsinket. Har sjældent set et uheld der forsinker mere end 10 minutter. Så jeg har lavet min egen lille regel med lige at gange med 2, 3 eller 4 alt efter hvor mange biler der er på vejen, og hvad meldingen af. Om det fx. er stort uheld eller blot tabt gods. Men de kommer trods alt på. Har dog aldrig mødt en TMC melding, der har været så forsinkende, at min Garmin har vurderet en alternativ rute som en bedre mulighed. Det kunne derfor være rart med lidt mere præcise meldinger. Danmarks Radios P4’s trafikservice, må siges at fungere en del bedre en TMC’en. Måske det kunne være en ide med bedre samarbejde mellem P4’s lytter meldingssystem og Vejdirektorates trafikinfomations center.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.