Hvordan skrider det frem med konditallet?

Udgivet den:13 juni 2011
By Brian Haahr-Nielsen
Eftersom at twitter og facebook vennerne at begyndt at stikke mig i siden med hvad der føles som jernrør over, at jeg ikke har fået lavet nogle indlæg her på siden på det sidste. Så må jeg heller se at komme igang, så du igen har lidt at læse. Men hvis du spørger fruen, så har den nok stået en del i løbet tegn for mig på det sidste. Knoklede jo med at få formen klar til kunne tage endnu en tur over en bro. I år var det så Storebælt der åbnede for muligheden. Og Dis-play var hurtige til at invitere os med til løbet. Så der sagde man jo pænt ja tak. Men efter en sløv start på året, med flere omgange influenza, farlige is glatte veje samt en brækket tå, der skulle have ro. Ja så sakkede formen jo roligt den forkerte vej. Selvom lægerne på Horsens sygehus frarådede mig at træne op så til broløbet med så kort tid, så må jeg indrømme at jeg trodsede deres råd. Men det var hårdt at komme op i kilometer tallet så hurtigt. Og det kunne jeg også føle kroppen reagere på. Men jeg formåede at slippe for træthedsbrud eller andre skader. Jeg nåede faktisk at komme op på 1 x 13km og 2 x 15km og ellers en masse mindre ture inden at turen stod over broen. Og de havde alle fungeret rigtig fint. Så jeg var spændt på om jeg kunne holde til de 21.1 km.

Broløbet over Storebælt 2011

Så kom dagen dog endelig. Og jeg tog turen afsted til Nyborg sammen med en god kollega fra Århus. Det var blæst i luften og mulighed for regn. Så heldigvis ingen bagene sol. Faktisk var det tæt på optimale forhold, da vinden også var ryggen på vejen over broen. Jeg havde en ide om, at tiden skulle være i nærheden af den tid jeg lavede sidste år. Nemlig 1:59:57. Og aller helst på denne side af de 2 timer. Alt fungerede fint i start området. Dog kunne lyden fra Chris McDonalds tale godt have været bedre. Den placering jeg stod på i start felterne, kunne vi ikke høre en disse grundet blæsten. Men ellers forløb det som det skulle. Starten gik, og jeg fandt hurtigt min rytme. Men frygtede at hastigheden måske var for høj. Men de gode depotstop undervejs samt den dejlige rygvind, så lykkedes det mig at løbe hele turen i mål. Og til en ny personlig rekord på distancen. Denne gang var tiden: 1:56:32. Så det var super fedt. De sidste 3-4 km blev dog også nok så våde, da der begyndte at komme hul på regnskyerne. Men godt at komme ind i et tørt telt, til en skøn kold fadøl og dejlig buffet. Inden turen igen gik hjem over. Her er mit diplom: http://results.ultimate.dk/events/2011/run/brolob/diplom/pdfdiplom.php?pid=4155

Træningen fortsætter

Jeg har efterfølgende så valgt at opretholde min træning, og gerne med lange distancer. I håb om at forbedre min form yderligere. Kunne håbe at jeg med tiden måske også kunne øge distancerne lidt, og se om min krop kan holde og måske nærme sig et marathon indenfor et år til to. Jeg håber det. Kunne ikke lade være med at prøve at tage en blodtryks prøve her forleden. For lige at tjekke om det ligger hvor det skal. Og ingen problemer der. Men jeg undrede mig meget over at den viste en puls på 48. Mit sidste tjek i vinters engang og de øvrige år, har den altid ligget på 58-62 for min hvilepuls. Så jeg måtte lige dobbelt tjekke over de næste par dage. Men jo.. den var god nok. Min hvilepuls var faldet til de ca. 48 slag i minuttet. Og da jeg har læst en del steder, at det er tegn på at man har en god form, så gjorde det mig jo glad i låget 🙂 Bruger selv SportTracks til at følge med i formen, udover fantatiske Endomondo, hvor man også kan følge vennerne og motiveres af dem. Her er lige min form profil som den ser ud pt. Et dejligt plugin til SportTracks. Med til at motivere en.

Mine formtal. Nyder at se fremgangen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.