GUID Generator i Visual Studio

Udgivet den:23 august 2011
By Brian Haahr-Nielsen
Når man sidder og hygger sig med at oprette felter og indholdstyper i Visual Studio, skal man bruge en masse nye GUID. Og i den forbindelse, har jeg fundet en dejlig nem måde at få et nyt GUID ind i koden, uden at skulle forbi et eksternt værktøj. Dette har jeg opnået ved blot at oprette en makro i Visual Studio og tildele den en tastatur genvej.

Opret makro

Start Visual Studio 2010 og find “Tools -> Macros -> Macro Explorer”. Højre klik nu på “MyMacros” og vælg at oprette en ny makro. Kald den “GuidGenerator”. Herefter oprettes den i træet, og du kan nu dobbelt klikke på den for at åbne den for redigering. Indsæt følgende linier kode i makroen:
Sub CreateNewGuid()
    Dim textSelection As TextSelection = DTE.ActiveDocument.Selection
    textSelection.Text = "{" + Guid.NewGuid().ToString().ToUpper() + "}"
End Sub
Gem og luk nu makro editoren.

Tilføj genvej til makro

Nu har du mulighed for at sætte en tastatur genvej op til din makro. Dette gøres ved at klikke dig ind til følgende vindue: “Tools -> Options -> Enviroment -> Keyboard”. Bemærk dog at det kan være nødvendigt at klikke på checkboksen nederst, sådan at alt vises. I feltet “Show commands containing” skriver du nu “CreateNewGuid”, hvorefter din nye makro dukker op. Vælg feltet “Press shortcut keys”, og vælg din ønskede genvejs kombination for at aktivere makroen. Dermed er genvejen til delt. Du kan nu bruge den til at indsætte eller overskrive en Guid med i din kode. Bare placer curser der hvor du vil have GUID’en indsat, eller marker en GUID for at erstatte den med en ny.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.