Fotografer lever i gamle dage

Udgivet den:16 maj 2012
By Brian Haahr-Nielsen
Jeg er daglig modtager af Dagens Horsens, hvor i der kommer masser af spændende tilbud. Og jeg kunne ikke lade være med studse lidt over en reklame fra en fotograf, der tilbød en rabat på over 80% for portræt af en baby. Prisen beløb sig på 199,-, og inkluderer 1 stk. 15×18 cm foto, samt fotoet i uspecificeret digital størrelse til brug på fx. Facebook. Dvs, at det formentlig må antages ikke være i en opløsning, som man selv kunne forstørre op til en flot og stort billede. De mærker jo konkurrence fra digital kamera markedet, hvor priserne efterhånden er så langt nede, at det er billigt at få fat i et super godt kamera. Min anke er dog hvorfor de ændrer på deres betingelse og udbyder sig som en slags daglejere. Sådan at de fx. stiller sig til rådighed med fotostudie og udstyr i en time. Samt måske en retoucherings opgaver som ekstra tilbud. Ligesom de kunne tilbyde fornuftige priser på trykte billeder som ekstra. Men så leverer alle billeder og ikke kun et enkelt i digital form.. og vel og mærke den fulde opløsning. Ligesom hvis man tog billederne med sit eget kamera. En sådan måde ville jeg mene, kunne give dem et bedre salg. Fotografen skal blot sælge sig på timeløn istedet for pr. billed. Og så sælge optioner som nævnt.

No Responses to “Fotografer lever i gamle dage”

 1. Axel From L siger:

  Du har ret i din anke.
  Med en pris på 199 kroner for det arbejde, er det umuligt at tjene penge til reklame, nyt udstyr osv.
  Dermed generes de fotografer, der skal leve af at fotografere.
  Jeg er pensioneret fotograf og tager ingen kunder, hvilket jeg nemt kunne have gjort.
  Men tilbud som det du beskriver og tilbud som dette: 100 optagelser over to timer for 2 personer
  med 2 13×18 cm billeder til 500 kroner alle dage. Så er der ikke mange fotografer, der kan følge trop.
  Tak for indskuddet..

  • Det er helt korrekt at 199 ikke er nok til at leve af, og købe nyere udstyr for.
   Min hovedanke er, at jeg gerne vil have fat i de digitale fotos i en pæn opløsning. Når man fx. har børnene til skolefoto, så tilbydes de stadig en hav af ubrugelige billeder i nogle pakker hvor man tvinges til at skulle købe en masse billeder som man reelt ikke har behov for.
   Her kunne det være fedt, at købe en cd eller dvd med de par gode billeder, i en fornuftig kvalitet. Samt blive givet tilbudt valg muligheder for hvilke billeder man ønsker på tryk. Og gerne til priser der ikke er skyhøje over de alternative muligheder, når man har en digital kopi.

   Jeg siger ikke at jeg har den perfekte løsning for både forbruge og fotograf. Men mener blot at der skal noget nytænkning til.

 2. David siger:

  Jeg faldt lige over dit indlæg her Brian og har lige oplevet hvordan man – i mine øjne – gør det rigtigt. Som følge af fødslen af vores datter blev vi tilbudt en Baby-shooting. Det koster ingenting, men man bliver tilbudt forskellige pakker. Den eneste pakke der giver mening koster 198 Euro = ca. 1.500, hvor man får billeder til venner og bekendte (de mindre), til familien (de lidt større) en bog, stort tryk til væggen div. andres billeder INKLUSIVE CD/DVD med høj opløsning. 2 Ting – for det første: Hele denne pakker bliver lavet under alle omstændigheder dvs. udgifterne ved print af selve billederne er forholdsvis små! For det andet er det spørgsmål om finde ud af hvad kunden i virkligheden vil have, hvad han er klar til at betale og aktivt sælge det til ham! De fleste tage pakken, med 200 kroner udgifter til billedere plus CD/DVD og måske 200 kroner yderlige udgifter, ender de med 1.100 kroner for 45 minutter netto. Vores fotograf har ca. 6 sådanne shootings 4 gange om mnd. alene ved vores hospital.

  Nu kunne vi starte en yderligere diskussion om “håndværkere” der generelt der gør et fantastisk håndværk, men er elendige til sælge, markedsføre og udvikle deres produkter og service, men lad det nu ligge 🙂

  Go søndag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.