IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 gennemført

Udgivet den:08 april 2014
By Brian Haahr-Nielsen
2014-03-29 11.47.38Så kom lørdagen endelig, hvor København var lukket ned fra morgenstunden. Men stille begyndte at summe af liv, som parkeringshuse blev fyldt, samt Metro og S-tog’s døre åbnede og slap små 30.000 motionister og deres 100.000+ tilskuere løs i det nærmest bilfri indre København. IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 var dermed ved at rulle i gang. Vejrguderne havde også valgt at holde skyerne og vinden tilbage. Og i stedet blev vi glædet med masser af sol og 12-14 grader. På trods af mængden af mennesker, så forløb starten uden man følte sig mast.

Ankomsten til København

Vi parkerede i DGI byens parkeringshus, og kunne så gå bagom Tivoli, og hen og hente min finisher trøje og få en kryds på løbenummeret. Derefter måtte vi lige forbi den voksende kø til de 10 toiletter der var opstillet på Prisens Bro over Frederiksholms Kanal. 2014-03-29 12.42.20 Med det klaret, gik vi ned i startgruppe området. Det var placeret langs Christians Brygge. Start gruppe 3 – 1:45-2:00 som jeg hørte til, hørte til på vej ned mod Den Sorte Diamant.  På den strækning kunne man allerede stille og roligt få sig lidt vand og energi-drik. Ditte og jeg gik langs startruten op mod Christiansborg, for at se startområdet. Det var hegnet godt af, men vi kunne komme tæt på. Faktisk så tæt, at Ditte fik taget opstilling i opvarmnings området for elite damerne. Vi skilte vore veje ved startlinien, efter jeg havde fået taget overtøjet af. Og snuppet en gammel træningsjakke på, som jeg ved startskuddet kunne donere til Dansk Røde Kors. Og de fik bunker af tøj. Containere og hegn var fyldt med tøj. Folk havde virkelig taget den opfordring til sig.

IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 skudt igang

Elite damerne blev skudt afsted, og 25 min senere gik starten for elite mænd og de 30.000 motionister. Skønt der dog gik en 10-15 min tid før bevægelsen nåede ned til os i start gruppe 3, så kom vi i gang. Kort efter jeg passerede startlinien ved Christiansborg, stod Ditte og ønskede mig god tur. Og afsted jeg kom.. men faktisk lidt for hurtigt, da det første hold 1:55 fartholdere desværre lagde noget hårdt ud de første små 3 km. Måtte derfor lade mig gå lidt ned i tempo. Men solen blev en hård modspiller, da der også var varmt. Derfor skønt der kun var 4 km mellem væskedepoterne. Jeg fik min nærmest sædvanlige krise mellem 10 og 13 km. hvor jeg måtte ned i tempo og få ekstra meget væske ved næste post. Og heldigvis også en banan. Det hjalp, så igen kunne finde en god rytme ud over Frederiksberg og tilbage mod mål. Jeg sluttede med en tid på 2:07:24. Og mit mål var forinden mellem 2:00 og 2:15, grundet jeg kort inden desværre havde været nede med influenza. Slut området gav mig medalje, samt varme folie og meget tiltrængt vand. Inden jeg drejede af, for at komme op mod bilen og finde Ditte igen.

Konklusion

2014-03-29 11.43.46Alt i alt var IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 en super stor oplevelse. Fantastisk at opleve København pyntet op og med masser af musik og glade mennesker over det hele. Masser af væske på depoterne, og masser af plads. Super opførsel af alle løbere. Skal jeg sige noget negativt, så kunne det have været fint med bedre affaldsmuligheder ved depoterne. Især ved udlevering af banan, lå der tusindvis af bananskræller imellem vand, og plastikbærer. Det gjorde det super glat og farligt et par 100 meter efter depotet. Der blev også foretaget nogle meget hasarderede overgange af både sure gamle damer med indkøbsposer og folk på cykler. Det var tæt på at gå galt mange gange. Og de vagter der stod langs ruten, greb ikke ind.

Fremtidige løb

Men dermed også håb for at træne med at forbedre tiden henover året. Turen går nemlig forbi Lillebælt Halvmaraton d. 3. maj og til Juelsminderun d. 30. august, hvor distancen også er de. 21.1 km. Jeg overvejer igen at stille op til Vejleådal Halvmaraton igen i efteråret. Så må lige holde øje med hvornår de åbner tilmeldingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.